Roskakaloiksi haukutut kalat ovat nousemassa uuteen arvoon: Niiden syömisestä voi olla erityistä hyötyä, sanoo asiantuntija
Lähes kaikki kala on hyvää ja hyödyllistä syötävää, THL:n tutkija Riikka Airaksinen kertoo. Vanhentuneen roskakala-termin asiantuntija tyrmää.
Virallinen suositus syödä kalaa kaksi tai kolme kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen on edelleen hyvä ohje. Kuva: Suvi Kerttula
Susanna Viljanen
20.7.2022 11:00
Kotimaiset kalat, kuten särki, lahna, muikku ja silakka, ovat viime aikoina uineet yhä useammin säilykepurkkiin ja kaupan hyllylle.
Usein on kyse aiemmin ”roskakaloiksi” luokitelluista kalalajeista, joita kalastamalla kunnostetaan järviä. Onko sellaista turvallista syödä?