Roskakaloiksi haukutut kalat ovat nousemassa uuteen arvoon: Niiden syömisestä voi olla erityistä hyötyä, sanoo asiantuntija

Lähes kaikki kala on hyvää ja hyödyllistä syötävää, THL:n tutkija Riikka Airaksinen kertoo. Vanhentuneen roskakala-termin asiantuntija tyrmää.

Virallinen suositus syödä kalaa kaksi tai kolme kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen on edelleen hyvä ohje.

20.7.2022 11:00

Kotimaiset kalat, kuten särki, lahna, muikku ja silakka, ovat viime aikoina uineet yhä useammin säilykepurkkiin ja kaupan hyllylle.

Usein on kyse aiemmin ”roskakaloiksi” luokitelluista kalalajeista, joita kalastamalla kunnostetaan järviä. Onko sellaista turvallista syödä?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat