Suvilahteen avautui hullun­rohkea pyörä­liikkeen ja ravintolan yhdistelmä, jonka takana ovat huippu­ravintoloiden entiset työntekijät – HS testasi

Peloton Cycling Eatery on nimensä mukaisesti lähes hullunrohkea yhdistelmä pyöräkauppaa, -korjaamoa sekä katuruokaa kunnianhimoisempaa ruoka- ja juomatarjontaa.

Peloton on yhdistelmä pyöräkauppaa, -korjaamoa ja ravintolaa.

29.8. 19:00

Pikatesti

Peloton Cycling Eatery

Missä? Kaasutehtaankatu 1, rakennus 8.

Milloin? Ti–to 11–22, pe–la 11–23 (keittiö sulkee klo 21).

Paljonko? Lounaalla 7–16 e. Ilta-annokset (ti–pe 15.30–21, la 11–21) 2–22 e.

Esteetön? Kyllä.

Nouto tai kuljetus? Ei.

Pyörä- ja ravitsemusliikkeen yhdistelmät ovat tuttuja maailmalta, mutta nyt sellainen on ilmaantunut myös Helsinkiin.

Suvilahtea luontevampaa sijaintia toukokuun puolivälissä avanneelle Peloton Cycling Eaterylle on vaikea keksiä. Pyöräkorjaamon, -kaupan ja ravintolan yhdistävä paikka osuu itäiset kaupunginosat ja kantakaupungin yhdistävän reitin varrelle rentoon kulttuurikeskittymään.

Istahdamme terassille ja seuraamme festivaalilavan pystyttämistä. Voisiko tapahtumien leimaamasta Suvilahdesta muodostua Teurastamon kaltainen ravintolakohde?

Madridista kotoisin oleva ja Helsingissä vuodesta 2013 asunut perustaja Àngel Layos on rakentanut Pelottoman konseptia. Pyöräilyintoilijaksi tunnustautuva Layos toimi aiemmin sommelierina Askissa, Olossa ja Savoyssa. Myös paikan keittiömestareilla ja ravintolapäälliköllä on kokemusta kaupungin huippuravintoloista.

Juomatarjonta vaikuttaa viineineen, cocktaileineen, pienpanimo-oluineen ja laatukahveineen suppeahkoa ruokalistaa antoisammalta, joten ravintola sopinee hyvin juuri taukopaikaksi.

Nälkäisinä satsaamme tuhdimpiin annoksiin ohi falafelsalaatin ja papurisoton. Alkuun on saatava kuitenkin kesäinen skagen-leipä sekä puolukkaginiä, proseccoa ja tonicia sisältävä Helsinki-cocktail.

Siianmädillä koristeltu, paikan omalle hapanleivälle rakennettu alkuruoka on valloittavan täyteläinen ja näyttävä. Kovin helpossa cocktailissa erottuu puolukan happamuutta.

Skagen-leipä ja Helsinki-cocktail.

Pääruuista haukimureke beurre blanc -voikastikkeella on pyöräkorjaamoyhteydessä hämmentävän ylevä ilmestys. Hauen hyödyntäminen herättää arvostusta, mutta jauhettu ja leivosmaiseksi muotoiltu kala maistuu fenkolista ja raudunmädistä huolimatta höttöisen miedolta. Annosta ei pelasta edes yrttiöljyinen voikastike.

Pelottoman pääruokalistalta löytyvät haukimureke ja glaseerattu porsaanniska.

Grillattu porsaanniska on rasvaisen makoisa, mutta kesäisistä kasviksista, munakoisopyreestä ja antiboise-kastikkeesta huolimatta jokseenkin yllätyksetön. Annoksen koko on parin kympin hintaan nähden sen verran niukka, että jotain tuntuu puuttuvan.

Parasta ovat lisäkeperunat, erityisesti kokonaisina uppopaistetut. Niiden rakenne hipoo täydellistä.

Kahvien, oluen ja jakamamme mustikkapiirakanpalan jälkeen lasku on melkein satasen, mikä tuntuu paljolta lounaan kaltaisesta hetkestä.

Ranskaksi pyöräilijöiden pääryhmää tarkoittava Peloton istuu nimenä lähes hullunrohkeaan ja kiehtovaan yritykseen. En voi olla ajattelematta edessä häämöttäviä haasteita – miten hieman syrjässä oleva paikka tavoittaa asiakkaita etenkin hiljaisina ja pimeinä talvikuukausina?

Viereisellä Teurastamolla käyneet tietävät, että mikä näyttäytyy kesällä idyllisenä ja eläväisenä kaupunkikeitaana, muuttuu viimeistään marraskuussa liki aavemaisen kuolleeksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat