Espoon perukoille muuttanut pizzeria on poikkeuksellisen upea – ”Ylitti kovat odotukset”

Pitkä odotus on ohi, kun Edvin-pizzeria siirtyi vanhaan tehtaaseen. Isommista tiloista huolimatta varauskalenteri näyttää punaista pitkälle syksyyn.

Suosittu Edvin-pizzeria muutti elokuussa Espoon Kurttilan entiseen korkki- ja ammustehtaaseen.

12.9. 19:00

Pikatesti

Edvin Pizza Napoletana

Missä? Hans Westerlundintie 2, Espoo.

Milloin? Ke–pe 16–22, la 14–22.

Paljonko? Pizzat (myös gluteenittomia ja vegaanisia) 15–21 e. Alkuruuat 4—22 e. Jälkiruuat 6–10 e.

Esteetön? Kyllä.

Nouto tai kuljetus? Nouto lokakuusta alkaen, ei kuljetusta.

Espoon Suur-Kauklahden Kurttilasta löytyy ennen talvisotaa valmistunut punatiilirakennus, joka on kätkenyt sisäänsä vuosien saatossa ainakin Jaloviina-korkkitehtaan, ammustehtaan, bussivarikon ja autokorjaamon.

Sekä nyt, puolentoista vuoden remontin ja valmistelun jälkeen, valtakunnan kiinnostavimman pizzerian.

Krog 16 -ravintolaa Etelä-Helsingissä aiemmin luotsannut ja skandinaavisen fine diningin parissa työskennellyt Markus Nikko avasi Edvin-pizzerian Kauklahteen marraskuussa 2020. Runsaan kymmenen asiakaspaikan ravintola keräsi oitis poikkeuksellista suitsutusta ja herkkusuiden virran kauempaakin. Elokuun lopulla Edvin siirtyi korjattuun korkkitehtaaseen.

Avokeittiössä häärii kolme pizzaleipuria.

Seison uuden Edvinin ovella kolmantena aukioloiltana ja saan kuulla, että varauskalenteri on täynnä seuraavaksi pariksi kuukaudeksi.

Tietenkin!

Vakuutan tuntevani napolilaisen pizzaetiketin – pizza suuhun ja ulos – ja minut ohjataan sisään. Edvinissä pidetään paria pöytää spontaaneja piipahduksia varten.

Tyylikkään riisutuksi remontoitu sali on komea ilmestys. Kolme pizzaleipuria häärii kirkkonummelaisella koivulla kuumennetun uunin ympärillä. Pizza paistuu 450 asteessa minuutin ajan.

Takahuoneessa hapanjuuritaikina kylmäkohoaa ensin puolitoista vuorokautta, sitten pallottuu huoneenlämmössä vielä parikymmentä tuntia.

Luvassa on kuulemma myös paikan omaa tuorepastaa.

Salamipizzan pohjassa yhdistyy napolilaisen tyylin kuohkeus ja aavistus rapeutta.

Listan suosituin herkku eli mausteinen salamipizza paljastuu täydelliseksi. Pohja yhdistää napolilaisen kuohkeuden ja liian usein uupuvan kevyen paahteisuuden – täyteläisyyttä siivittää aavistuksenomainen rapeus.

Mouhijärveltä tulevan fior di latte -juuston, napolilaisen tomaatin ja pohjan fantastinen yhdistelmä tuntuu sulavan tajuntaan taustalla hellivän Kacey Musgravesin kantriletkeilyn ja Birra Antoniana -oluen kukkaisuuden kanssa.

Pizzan mausteisen karamellisuuden taustalla piilee fenkolinsiemenillä, valkosipulilla ja chilillä maustettu hunaja, jonka makeus kisailee ihanasti salamin pippurisuuden, nduja-tahnan ja punasipulin kanssa.

Aromikkaan basilikan jatkoksi Italian värejä täydentävät ravintolan kasvihuoneesta tulevat oreganon lehdet.

Valloittavan elämyksen kruunaa jälkiruoka, kirpeän raikas passion bellini. Pöydässä tarjoilija lurauttaa passiosorbetin päälle makeaa italialaista kuohuviiniä. Lusikallinen paikan omalla sitruunaverbenalla ryyditettyä herkkua jää suorastaan hyörimään suuhun.

Edvin on pistokokeiltuna virheetön, innostava ja tyylikkyydestään huolimatta lennokkaan rennon oloinen pizzaravintola, jossa kaikki osa-alueet tekivät vaikutuksen palvelua myöten.

Tänne haluan palata ajan ja seuran kanssa uudelleen. Mikäli pikatestissä jaettaisiin tähtiä, täydet viisi olisivat paikallaan.

Sitruunaverbenan maustama passiosorbetti ja makea kuohuviini on valloittava yhdistelmä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat