Kilosta sipulia syntyy maistuva pari vehnäoluelle – Herkullisen piirakan salaisuus piilee sipulin kuullotuksessa

Sipulin ystävän lempipiirakassa on paksu kerros sipulia.

Parhaimmillaan sipulipiirakka on hetken jäähdyttyään.

22.9. 2:00

Vehnäoluet ovat monipuolisia ruokapöydän juomia, joita kannattaa kokeilla raikkaiden kalaruokien, saksalaisten makkaroiden ja tuhtien salaattien kanssa. Hienosti syksyyn sopiva pari vehnäoluelle on sipulipiirakka.

Esimerkiksi HS-testin voittajaolut Rothaus Hefe Weizen käy sipulipiirakan kyytipojaksi hyvin: sen tasapainoinen ja raikas olemus ei jyrää lempeänmakuista sipulipiirakkaa vaan muodostaa sen kanssa maukkaan parin.

Lue lisää: Jopa kaksi saksalaista vehnäolutta sai HS:n testissä viisi tähteä – ”Kaikki elementit loksahtavat paikoilleen”

Galette-tyylisen piirakan idea on oikeastaan sama kuin karjalanpiirakan. Sen reunat taitellaan täytteen päälle, jolloin piirakan voi paistaa pellillä ilman pelkoa täytteen karkaamisesta.

Lopputuloksena on rapeapohjainen piirakka, jossa on mehevä täyte.

Täytteeksi haudutetaan kokonainen kilo sipulia. Tärkeää on, että sipuli kuullotetaan rauhallisesti miedolla lämmöllä, silloin se pehmenee ja makeutuu juuri sopivasti. Älä siis ruskista sipulia tummaksi.

Joukkoon lisätään paksua jogurttia ja yksi kananmuna, joka riittää sitomaan ainekset yhteen.

Sipulipiirakka maistuu hyvältä vaikka iltapalana, mutta sopii pienen salaatin kanssa myös viikonloppulounaalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat