Joulun näyttävin jälkiruoka kootaan näyttäväksi kranssiksi, josta löytyy jokaiselle jotakin

Tänä vuonna juhlakauden jälkiruoat kiedotaan kranssiksi. Suolaiset ja makeat herkut pääsevät esille yhdessä ja jokainen saa valita mieluiset suupalat.

Jälkiruokakranssin voi koota vaikka tarjoiluvadille.

24.11. 2:00 | Päivitetty 24.11. 12:28

Joulun aikaan esivalmisteltavat jälkiruoat tulevat tarpeeseen. Ja vaikka keittiössä puuhastelu olisikin yksi juhlakauden mukavimmista asioista, ainakin osa valmisteluista kannattaa tehdä hieman oikaisten.

Juhlapöydän jälkiruokakranssi kootaan pääosin valmiista herkuista, mutta samettiset, appelsiinin raikastamat suklaamaljat sekä juustojen kaverina nautittavat pistaasi-aprikoosikeksit tehdään itse.

Kranssiin valitaan herkkuja jokaiselle. Juustojen rinnalle sopivat keksien lisäksi erilaiset hillot, viikunat, rypäleet ja muut hedelmät. Kranssin makeat osat kootaan suklaa-appelsiinimaljojen lisäksi makeista kekseistä, konvehtirasian aarteista, marmeladeista ja eri värisistä karamelleista.

Kranssi kannattaa koota isolle tarjoiluvadille, laatalle tai esimerkiksi tarjottimelle. Aloita kokoamalla yhteen kulmaan ensiksi juustot ja muotoile juustojen viereen, puolikaaren muotoon juustojen lisukkeet. Jatka kranssin kokoamista karamelleilla, suklaa-appelsiinimaljoilla, kekseillä ja konvehdeilla, kunnes tarjoiluvadille muodostuu ympyrä. Kranssin voi vielä koristella esimerkiksi erilaisilla yrteillä.

Joulun täytekakussa maistuvat puolukka ja kinuski.

Hieman enemmän valmisteluja oheisista resepteistä vaatii klassisen makuyhdistelmän sisällään pitävä puolukka-kinuskikakku. Kirpeän makea puolukkahilloke ja mehevä kinuskitäyte muodostavat tasapainoisen parin.

Tämän kakun puolukoilla täplitetty kakkupohja maistuu sellaisenaankin kahvikakkuna.

Nutella tai muu suklaa-pähkinätahna sopii hyvin myös tiramisun täytteeseen.

Toinen klassikko, tiramisu, saa jouluisen twistin kardemummalla maustetusta kahvista, suklaa-hasselpähkinätahnasta ja rapeasta, paahdetusta hasselpähkinästä. Tiramisu kannattaa valmistaa etukäteen tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se saa maustua rauhassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat