Raati testasi kaupan valmis­hummukset – Yksi oli ylitse muiden

Kikherneistä, tahinista, öljystä ja suolasta valmistettu hummus on suosittu lisuke, jonka makuun pääsee helpoimmin avaamalla rasian kannen. Glorian ruoka & viini -lehden raati testasi kaupoissa myytävät valmishummukset.

Valmishummuksen voi viimeistellä oliiviöljyllä ja sumakilla ennen tarjoilua.

10.1. 3:00 | Päivitetty 10.1. 9:49

Kuohkeaa, paksua, ihanan suolaista ja täyteläisen makuista. Sopivasti tahinin paahteisuutta, sitruunan raikkautta ja valkosipulia. Lähi-idän keittiöistä tunnetuksi tullut hummus on parhaimmillaan maultaan tasapainoinen ja luonteikas tahna, joka sopii niin leivälle, illanistujaisten dippivadille kuin lisukkeeksi melkein mille tahansa ruoalle falafeleista salaattiin.

Hummusta ei ole vaikeaa valmistaa itse, mutta herkullisen tahnan voi löytää myös valmiina. Tuoretuotteen lisäksi hummusta myydään säilykkeenä, jolloin se säilyy ennen avaamistaan huoneenlämmössä.

Raati arvioi rinnakkain ruokakaupoissa myytävät original-hummukset, joita löytyi kahdeksan erilaista. Niiden lisäksi saatavilla on eri tavoin maustettuja hummuksia punajuurisista chilisiin versioihin.

Klassisissa hummuksissa oli käytetty kikherneiden lisäksi seesaminsiementahnaa, öljyä ja suolaa. Lisäksi mukana oli useimmiten sitruunaa ja valkosipulia, joskus juustokuminaa, mustapippuria ja korianteria.

Tuotteiden maku vaihteli miedosta voimakkaaseen ja koostumus kuohkeasta napakkaan. Tasaisen pehmeät hummukset olivat testissä kaikkien mieleen, kun taas tiukka maku saattoi jakaa mielipiteitä.

Raadissa olivat toimittajat Eliisa Aikkila, Katja Bäcksbacka, Tuuli Kanerva, Emilia Kolari ja Lotta Pellas. HS:n ruoka - ja lifestyle-toimituksesta. Testi tehtiin maistamalla hummukset huoneenlämpöisinä rinnakkain. Maistajat eivät tienneet, mitä hummusta he milloinkin maistoivat.

Nämä maistoimme myös: Casa Gourmet Hummus ja Royal Hummus.

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat