Moni mittaa kahvin mittalusikalla, vaikka ei kannattaisi – Barista kertoo, miten kahvista saa varmasti hyvää
Kahviasiantuntija Jarno Peräkylä kertoo, miksi kahvigrammojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kahvijauheen saa mitattua täsmällisesti helpolla kikalla.
Kahvista voi saada parempaa mittaamalla kahvijauheen täsmällisesti. Kuva: Paula Kaskimaa / IS
Lotta Pellas HS
31.1. 3:00
Helsingin Sanomien ruokatoimitus testasi edulliset markettikahvit tammikuun lopulla. Testissä kävi ilmi, että jo muutaman gramman heitto kahvijauheen annostelussa vaikuttaa kahvin makuun ratkaisevasti.
Maku saattaa muuttua jopa pahaksi.
Miksi näin?
Yksittäiset grammat kertautuvat helposti, kaksi kertaa vuoden baristaksi valittu Jarno Peräkylä sanoo.