Tässä on helppo jälkkäri pääsiäiseen: Ihanan mehevä mämmibrownie

Herkullinen, makea tarjottava pääsiäisen kahvipöytään syntyy helposti. Upota brownietaikinaan mämmiä ja nauti mehevistä ja mutkattomista leivoksista.

Mämmibrownie koristellaan pienillä suklaamunilla.

| Päivitetty

Annoksia 12 palaa

Valmistusaika 15 minuuttia + kypsennys 25 minuuttia

  • 150 g tummaa suklaata (maidotonta)

  • 1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, huoneenlämpöisenä)

  • 2 dl sokeria

  • 2 rkl siirappia

  • 1,5 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl kaakaojauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 250 g mämmiä

Koristeluun

  • kaakaojauhetta

  • pieniä pääsiäismunia (maidottomia)

■ Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

■ Paloittele suklaa ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita öljy, sokeri ja siirappi suklaan joukkoon.

■ Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan yhdessä mämmin kanssa. Vuoraa noin 20 cm x 30 cm:n kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

■ Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Vinkki: Leivonnaisen mämmimäärä ei ole gramman päälle: yhtä hyvää tulee, oli mämmiä sitten 200 g tai 300 g.

Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat