Keittiömestarin perunasalaatti­ohje on vastusta­mattoman hyvä

Herkullisista ohjeistaan kuuluisan keittiömestarin Yotam Ottolenghin perunasalaatti hurmaa.

Yotam Ottolenghin perunasalaatissa maistuvat muun muassa basilika ja minttu.

Kuninkaalliseksi perunasalaatiksi nimetty ruoka sopii täydellisesti vappupöytään. Salaatti on mukavan ruokaisa, mutta ennen kaikkea se on vastustamattoman herkullinen.

Tässä Ottolenghin ohjeessa kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Mintun, valkosipulin, oliiviöljyn ja basilikan liitto on huikean hyvä.

Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen tarjoamista.

Kuninkaallinen perunasalaatti

Annoksia 4

Valmistusaika 25 minuuttia

800 g pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)

2–4 kananmunaa

2 dl herneitä (pakaste)

1 ps (50 g) kuorettomia suolaamattomia pistaaseja

2 valkosipulinkynttä

1 ruukku basilikaa

1 ruukku lehtipersiljaa

1 ruukku minttua

2 ½ dl oliiviöljyä

1 tl valkoviinietikkaa

25 g parmesaania

1 ½ tl sormisuolaa

¼ tl mustapippuria

■ Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia.

■ Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

■ Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

■ Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

■ Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani joukkoon ja sekoita.

■ Valuta perunat, leikkaa ne puoliksi ja laita kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

■ Lisää kananmunat salaattiin ja koristele yrteillä.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat