Vain kolmen aineksen japanilainen suklaakakku hurmaa kahvipöydässä

Nämä kaksi kakkua ovat hyviä vaihtoehtoja, jos etsit vappupöytään helppoja herkkuja.

Mokkamutakakku on kahvista pitävän herkku.

Suklaakakku on varma valinta mihin tahansa juhlapöytään. Nämä kaksi ohjetta ovat loistavia vaihtoehtoja, jos esimerkiksi vappupöytään etsii helposti valmistuvaa ja herkullista tarjottavaa.

Japanilainen suklaajuustokakku on mehevä ja kuohkea. Siihen kannattaa käyttää taloussuklaata, joka tuo kakkuun sopivasti makeutta. Lisäksi tarvitaan ainoastaan kananmunia ja tuorejuustoa.

Mokkamutakakku on myös helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Reseptin luonut Minna Rautio-Pakaste kirjoittaa ohjeessaan, että munia ja sokeria ei vaahdoteta, jotta mutakakusta tulee juuri sopivan tahmeaa.

Hän antaa myös kiinnostavan vinkin: Ohjeessa neuvotaan tarjoilemaan kakku kermavaahdon kanssa, mutta sen voi vaihtaa myös ranskankermaan.

”Yllättävä yhdistelmä toimii!”

Vegaaninen suklaakakku kannattaa tehdä turkulaisravintolan herkullisella ohjeella.

Japanilainen suklaajuustokakku

Annoksia noin 8 palaa

Valmistusaika noin 60 minuuttia

  • 200 g taloussuklaata

  • 3 munaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

■ Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 15 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat.

■ Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti eikä pääse kärähtämään. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

■ Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.

■ Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

■ Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

■ Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.

■ Anna kakun jäähtyä ja viilennä se sitten jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Resepti: Emilia Kolari

Mokkamutakakku

Annoksia noin 10-12 palaa

Valmistusaika 45 minuuttia

  • 200 g taloussuklaata

  • 4 kananmunaa

  • 3 ½ dl sokeria

  • 200 g voita

  • 3 rkl pikakahvijauhetta

  • ¼ tl suolaa

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun:

  • 2 tl pikakahvijauhetta

  • halutessa ¾ dl kahvipapumakeisia

■ Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.

■ Rouhi suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon.

■ Vatkaa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Sulata voi kattilassa ja liuota pikakahvijauhe kuuman voin joukkoon. Kaada voi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

■ Lisää suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää myös suola.

■ Kääntele jauhot ja kaakaojauhe taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

■ Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

■ Siivilöi pikakahvijauhetta kakun pinnalle ja koristele halutessasi kahvipapumakeisilla. Voit tarjota kakun kermavaahdon kanssa.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat