Suklaakakku on varma valinta mihin tahansa juhlapöytään. Nämä kaksi ohjetta ovat loistavia vaihtoehtoja, jos esimerkiksi vappupöytään etsii helposti valmistuvaa ja herkullista tarjottavaa.
Japanilainen suklaajuustokakku on mehevä ja kuohkea. Siihen kannattaa käyttää taloussuklaata, joka tuo kakkuun sopivasti makeutta. Lisäksi tarvitaan ainoastaan kananmunia ja tuorejuustoa.
Mokkamutakakku on myös helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Reseptin luonut Minna Rautio-Pakaste kirjoittaa ohjeessaan, että munia ja sokeria ei vaahdoteta, jotta mutakakusta tulee juuri sopivan tahmeaa.
Hän antaa myös kiinnostavan vinkin: Ohjeessa neuvotaan tarjoilemaan kakku kermavaahdon kanssa, mutta sen voi vaihtaa myös ranskankermaan.
”Yllättävä yhdistelmä toimii!”
Vegaaninen suklaakakku kannattaa tehdä turkulaisravintolan herkullisella ohjeella.
Japanilainen suklaajuustokakku
Annoksia noin 8 palaa
Valmistusaika noin 60 minuuttia
200 g taloussuklaata
3 munaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
■ Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 15 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat.
■ Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti eikä pääse kärähtämään. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
■ Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
■ Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
■ Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
■ Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.
■ Anna kakun jäähtyä ja viilennä se sitten jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Resepti: Emilia Kolari
Mokkamutakakku
Annoksia noin 10-12 palaa
Valmistusaika 45 minuuttia
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
200 g voita
3 rkl pikakahvijauhetta
¼ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
Koristeluun:
2 tl pikakahvijauhetta
halutessa ¾ dl kahvipapumakeisia
■ Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
■ Rouhi suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon.
■ Vatkaa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Sulata voi kattilassa ja liuota pikakahvijauhe kuuman voin joukkoon. Kaada voi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
■ Lisää suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää myös suola.
■ Kääntele jauhot ja kaakaojauhe taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
■ Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
■ Siivilöi pikakahvijauhetta kakun pinnalle ja koristele halutessasi kahvipapumakeisilla. Voit tarjota kakun kermavaahdon kanssa.
Resepti: Minna Rautio-Pakaste