Pengerkadun vegaaniravintola on hurjat jonot keränneen ruokarekan perillinen – Nuudeliannos oli herkullinen

Nopeasti kasvanut vegaaninen Peace Kitchen -ravintola on kuin päivitys Viidennen linjan perinteikkäästä Du Diista.

Peace Kitchenin yläkerran tila palvelee ruokailu- ja lukunurkkana ja ravintoloitsija antaa sitä myös aktivistiryhmien käyttöön.

Pikatesti

Peace Kitchen

Missä? Pengerkatu 24.

Milloin? Ma–pe 11–21 ja la 12–21.

Paljonko? Vaihtuva päivän annos 11,30 e (ma–pe). Alkuruuat 6,90 e. Riisiannokset 13,90–15,90 e, nuudeliannokset 13,90 e. Pääruuan, juoman ja jälkiruuan yhdistelmä 19,90 e.

Pengerkadulle aivan Sörnäisten metroaseman päätyyn marraskuussa avanneen vegaanisen aasialaisravintolan tarina heijastelee täydellisesti tätä päivää.

Peace Kitchenin thaimaalainen pitäjä Prim Iamsomboon loi mainetta kehutulla, Redin kupeeseen parkkeeratulla ravintola-autolla. Menestystä seurasi syksyllä 2021 Kamppiin perustettu Thai Vegan Kitchen -ravintola.

Kallion ravintolan tarjonta on osin sama kuin aiemmissa ravintoloissa.

Riisi- ja nuudeliruokia painottavalta listalta löytyy thaikeittiön jatkoksi makuja ainakin Kiinasta, Koreasta, Indonesiasta, Laosista ja Vietnamista.

Listalta löytyy esimerkiksi vegaanista ”naudanliha-nuudelikeittoa” sekä lettuja. Kuulostaa lupaavalta.

Ravintola avasi lähes kioskimaisena yhden huoneen tilana. Kun paikka laajeni naapurin hierontaliikkeen tilaan, ruokailuun varattuja huoneita tuli kaksi lisää.

Peace Kitchenin Kallion ravintola sijaitsee Pengerkadulla.

Sateenkaarilipuilla, ihmis- ja eläinoikeuksia heijastelevalla pikkukirjastolla ja hyväntuulisilla toivotuksilla koristeltu paikka houkuttelee kurkistamaan sisään.

Tilaamme vajaan neljänkympin ”mini party set vol. 2” -nimisen kokonaisuuden. Se sisältää kolmea ravintolan suosituimpiin lukeutuvaa annosta. Kyseessä ei silti ole odottamani maistelumenu vaan kolme kookasta annosta, joista riittää kahdelle nälkäiselle aikuiselle myös kotiin viemisiksi.

Käyn käsiksi sukhothai-nuudeliannokseen, joka paljastuu mainioksi.

Pehmeän makuisesta annoksesta nousee esiin mehevä yhdistelmä soijakastikkeella, valkosipuliöljyllä ja tahinilla maustettua riisinuudelia sekä limetin ja korianterin raikkautta.

Lihamaisia ja gluteenittomia proteiineja löytyy monenlaisia.

Nuudeliannokseen kuuluu runsaasti soijasuikaleista tehtyä punertavaa ”possua” sekä hieman naudanjauhelihaa muistuttavaa papuproteiinia.

Suorastaan polttelevan raikas ja tymäkkä inkiväärijuoma nostaa kivasti makuelämystä.

Lämpimän salaatin täydentämät riisiannokset maistuvat nuudelien jälkeen valitettavan valjuilta ja jopa vajailta. Aivan kuin niistä olisi unohtunut olennainen maustava kastike.

Pienen aasialaisravintolan tarjonta on vegaanista.

Peace Kitchen tuo edullisena kalliolaisena pikkuravintolana mieleen tämän vuosikymmenen henkeä mukailevan päivityksen Viidennen linjan perinteikkäästä Du Dii -ravintolasta.

Kun lähellä sulkemisaikaa lopettelemme syömistä ja pakkailemme muovirasioita, ravintolaan pelmahtaa noin kymmenen nuoren aikuisen joukko.

Ryhmä lampsii ohitsemme huomaamattomasta oviaukosta yläkertaan, josta paljastuu eräänlainen salahuone. Sitä ravintoloitsija antaa esimerkiksi sopivien aktivistiryhmien käyttöön, ja tila palvelee myös ruokailu- ja lukunurkkana.

Näky pitkän pöydän ympärillä ilman kenkiä lattialla istuvista hahmoista tuo italialaisseuralaiselleni mieleen Leonardo da Vincin tunnetun ihmisasetelman ja seinämaalauksen.

”Näyttää Viimeiseltä ehtoolliselta”, hän hihittää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat