Jäätelökakku on täydellinen vaihtoehto, jos tarvitaan herkku, jonka valmistaminen onnistuu helposti pientenkin lasten kanssa. Tämä Helsingin Sanomien reseptiarkistosta löytyvä kakkuohje on helppo, mutta siitä voi saada myös näyttävän.
Uunia ei tarvita ja koristeluissa vain taivas on rajana.
Jäätelökakku
Annoksia 8-10
Valmistusaika 15 minuuttia
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl karamellilevitettä (esimerkiksi Bonne Maman)
noin 100 g kotimaisia pakastevadelmia
50 g raastettua tummaa suklaata
1 dl toffeekarkkeja pieninä kuutioina
8 keksijäätelöä (Puffetia tai muuta vastaavaa keksijäätelöä)
Koristeluun:
karamellilevitettä, keksejä, pakastevadelmia, marenkia, suklaata, toffeepaloja tai muita karkkeja
■ Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi karamellilevitteellä. (Voit myös jättää kermavaahdon maustamatta, sillä kakkuun tulee makeutta karkeista.)
■ Lado neljä keksijäätelöä tiiviisti tarjoilulautaselle. Levitä jäätelöiden päälle noin kolmasosa kermavaahdosta. Painele jäiset vadelmat hieman pienemmiksi paloiksi ja nosta kermavaahdon pinnalle. Laita päälle suklaarouhe ja toffeepalat. Lado loput jäätelöt päälle. Kuorruta päällys ja sivut kermavaahdolla.
■ Koristele kakku valuttamalla päälle karamellilevitettä. Viimeistele vadelmilla, kekseillä ja muilla haluamisilla makupaloilla.
VINKKI: Voit korvata karamellilevitteen halutessasi hillolla.
Resepti: Sanna Kekäläinen