Tämä suolakinuski-juustokakku saattaa olla juhlapöydän hitti

Juustokakut ovat monien lempiherkkuja kahvipöydässä. Tämä suosittu ohje sopii makeaa rakastavalle.

Makea ja silti hieman suolainen kakku on erityisen maukas.

Tämä juustokakku on hyvä tehdä päivää ennen juhlia. ”Yksi yö jääkaapissa saa rakenteen tiivistymään herkulliseksi”, kirjoittaa reseptin luonut Minna Rautio-Pakaste.

Täyte on erityisen maukas. Rautio-Pakaste kertoo sen salaisuuden olevan pienessä määrässä sormisuolaa.

Jos karamellisoitua kondensoitua maitoa ei ole saatavilla, purkillinen tavallista makeutettua kondensoitua maitoa karamellisoituu, kun keität säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä puolitoista tuntia, reseptissä vinkataan.

Suolakinuski juustokakku

Annoksia: 12 palaa

Valmistusaika: 1 t 30 min + kakun jäähtyminen uunissa 1 t ja tekeytyminen jääkaapissa 2 t

  • 17 (200 g) kandisokerikeksiä

  • 50 g voita

Täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa

  • 4 kananmunaa

  • ¾ dl sokeria

  • 2 rkl maissitärkkelystä

  • 4 rkl karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä

Kuorrutus:

  • vajaa prk (à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä (loput täytteestä yli jääneestä purkillisesta)

  • ½–1 tl sormisuolaa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.

2. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen myllyssä. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma, munat, sokeri, tärkkelys ja 4 rkl dulche de lecheä. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi.

4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.

5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan.

6. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti puisella veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä 2–12 t.

7. Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu dulche de leche ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste/Glorian ruoka ja viini

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat