Clafoutis hapankirsikoista - Reseptit | HS.fi

Clafoutis hapankirsikoista

Tämä pieni ja pirteä kirsikkaleivos sopii niin juhlaan kuin arkeen. Helppo tehdä ja maistuu loppukesän pimenevissä illoissa esimerkiksi portviinin tai Moscato d'asti jäliruokaviinin kanssa.

Clafoutis hapankirsikoista.

26.7.2012 2:25
Määrä4 an­nos­ta

Tämä pieni ja pirteä kirsikkaleivos sopii niin juhlaan kuin arkeen. Helppo tehdä ja maistuu loppukesän pimenevissä illoissa esimerkiksi portviinin tai Moscato d'asti jäliruokaviinin kanssa.

Pääainekset:

  • 5 dl

    hapankirsikoita

  • 3

    munaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • hyppysellinen

    suolaa

  • 3 dl

    täysmaitoa

  •  

 

Voiteluun:

  • voita 

Koristeluun:

  •  

    tomusokeria

  •  

Voitele piirakkavuoka tai 4–6 pientä annosvuokaa voilla ja asettele kirsikat vuuan (tai vuokien) pohjalle. Voit poistaa halutessasi kirsikoista kivet.Vatkaa kananmunia muutama minuutti. Käsin vatkaaminen riittää. Lisää sen jälkeen sokerit ja vatkaa vielä hetki.Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola ja sekoita huolellisesti. Sekoita lopuksi joukkoon maito.Kaada taikina kirsikoiden päälle vuokaan ja paista 30–40 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Pienissä vuuissa paistoaika on hiukan lyhyempi. Clafoutis'n voi tarjoilla täysin jäähtyneenä tai aavistuksen lämpimänä. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat