Mallassämpylät - Reseptit | HS.fi

Mallassämpylät

5 dl piimää 50 g hiivaa 2-3 dl kaljasta siivilöityjä maltaita 1 dl siirappia 1 rkl suolaa 5 dl ruisjauhoja 1/2 dl öljyä noin 5 dl vehnäjauhoja 1.Lämmitä piimä haaleaksi ja liuota hiiva sen joukkoon. 2.

24.11.2005 0:00

5 dl piimää

50 g hiivaa

2-3 dl kaljasta siivilöityjä maltaita

1 dl siirappia

1 rkl suolaa

5 dl ruisjauhoja

1/2 dl öljyä

noin 5 dl vehnäjauhoja

1.Lämmitä piimä haaleaksi ja liuota hiiva sen joukkoon.

2.Lisää maltaat, siirappi, suola ja ruisjauhot ja sekoita taikinatasaiseksi.

3.Lisää öljy ja alusta taikinaan vehnäjauhot. Taikina saa jäädä melkopehmeäksi. Anna taikinan kohota hyvin.

4.Pyöritä kohonneesta taikinasta paksuhko tanko ja leikkaa se haluamasikokoisiksi paloiksi. Nosta palat pellille ja anna niiden kohota vieläuudelleen. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat