Kuohkea parsakeitto - Reseptit | HS.fi

Kuohkea parsakeitto

Carelian parsakeiton liemi saa aromin parsankuorista, sipulista ja selleristä.

20.4.2006 0:00

500 g valkoista parsaa 2 sipuliapala selleriä (noin 75 g)6 ½ dl vettä3 dl kuohukermaasuolaamusta- ja valkopippuria

 Kuori parsat ja leikkaa niistä nuput. Kuori ja lohko selleri (noin 5 cm x 5 cm) ja toinen sipuleista.

 Mittaa kattilaan vesi ja keitä parsan kuoria, sipulia ja selleriä noin 20 minuutin ajan, jonka jälkeen lientä pitäisi olla noin 5 dl. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

 Hienonna sipuli ja leikkaa kuoritut parsat paloiksi, lisää kattilaan. Kypsennä ne parsaliemessä täysin kypsiksi. Kiehauta samalla toisessa kattilassa parsan nuput.

 Soseuta keitto. Lisää keiton joukkoon kuohukerma, suola sekä pippuriamaun mukaan. Kuumenna uudestaan, voit myös suurustaa keiton halutessasi.Lisää keittoon kiehautetut parsan nuput. Tarkista maku ja tarjoaparsakeitto esimerkiksi alkuruokana.

 

Ohje on ravintola Careliasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat