Vanhan ajan lihakeitto - Reseptit | HS.fi

Vanhan ajan lihakeitto

(perusohje) 500 g naudan etuselkää, lapaa 100 g savuluita 1 pala lanttua 1-2 porkkanaa 1 sipuli 1 rkl ohraryynejä 6 keskikokoista perunaa kokon. maustepippuria, suolaa 1. Kuumenna vesi, lisää liha kokonaisena ja savuluut.

18.4.1991 0:00

(perusohje) 500 g naudan etuselkää, lapaa

100 g savuluita

1 pala lanttua

1-2 porkkanaa

1 sipuli

1 rkl ohraryynejä

6 keskikokoista perunaa

kokon. maustepippuria, suolaa

1. Kuumenna vesi, lisää liha kokonaisena ja savuluut. Anna kiehua jakuori pinnalle kertyvä vaahto pois.

2. Lisää mausteet, ryynit ja juurekset lohkoina tai kuutioina. Keitä20 minuuttia.

3. Lisää kuoritut perunat kokonaisina tai halkaistuina keittoon jaanna kiehua vielä hetken.

4. Laita kansi tiiviisti kattilan päälle. Nosta kiehuva kattilakeittolaatikkoon ja sulje laatikko huolellisesti.

5. Neljän tunnin pitäisi riittää kypsymiseen. Ota liha keitosta japaloittele. Ripottele keittoon persiljaa ja kutsu perhe nautiskelemaan.

Tämän ohjeen mukaan syntyvät muutkin keitot. Hernekeitosta jäävät perunat,ohraryynit ja lanttu pois. Tilalle tulee 3 dl liotettuja herneitä.

Huomaa, että herneiden kovuudessa voi olla suuria eroja. Kovat herneetvaativat hyvin pitkän kypsymisajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat