Ranskalainen maalaisleipä (neljä leipää) - Reseptit | HS.fi

Ranskalainen maalaisleipä (neljä leipää)

1 l vettä 1/3 pkt hiivaa tai 2 rkl taikinajuurta 1 rkl suolaa 2 dl ohrajauhoja 1/2 dl ruisjauhoja noin 2 l vehnäjauhoja 1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sekoita joukkoonjauhot.

13.9.2007 0:00

1 l vettä

1/3 pkt hiivaa tai 2 rkl taikinajuurta

1 rkl suolaa

2 dl ohrajauhoja

1/2 dl ruisjauhoja

noin 2 l vehnäjauhoja

1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sekoita joukkoonjauhot. Alusta taikinaa, kunnes se alkaa irrota käsistä ja kulhonreunoista.

2.Anna taikinan nousta ja levätä vähintään neljä tuntia liinan allahuoneenlämmössä.

3.Muotoile taikinasta leivinpaperille neljä pyöreää leipää. Paista 220asteessa noin 25 minuuttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat