Piparkakkujäädyke - Reseptit | HS.fi

Piparkakkujäädyke

2 dl kuohukermaa 1 prk (250 g) maitorahkaa 1 tl vanilliinisokeria ½ tl kanelia 5 dl piparkakunmurusia (150 g piparkakkuja tai 20 kpl piparkakkuja) ½-1 dl sokeria 1.Vatkaa kerma vaahdoksi.

4.1.2001 0:00

2 dl kuohukermaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 tl vanilliinisokeria

½ tl kanelia

5 dl piparkakunmurusia

(150 g piparkakkuja tai 20 kpl piparkakkuja)

½-1 dl sokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, kaneli ja vanilliinisokeri.

2. Murskaa piparkakut isoksi rouheeksi. Jotkut palaset saavat olla reilun kokoisia. Sekoita muruset rahkaseokseen. Mausta tarvittaessa sokerilla ja lisää halutessasi lisää piparkakkuja.

3. Huuhtele litran vetoinen vuoka kylmällä vedellä ja kaada rahkaseos siihen. Peitä kelmulla ja jäädytä 3-5 tuntia, mieluiten yön yli pakastimessa.

4. Ota jäädyke pakastimesta huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta vuoka kuumaan veteen, jolloin jäädyke on helpompi saada vuoasta pois. Varo kuitenkin, ettei jäädykkeeseen mene vettä.

5. Koristele jäädyke piparkakuilla ja marjoilla ja tuo tarjolle.

Vihje:

Nopean jäädykkeen saat sekoittamalla litraan notkeaa vaniljajäätelöä murskatut piparkakut. Painele seos annosvuokiin tai kakkuvuokaan ja koveta pakastimessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat