Omena-puolukkakakku - Reseptit | HS.fi

Omena-puolukkakakku

2 dl kermaviiliä 2 dl omenasosetta 2 dl jäisiä puolukoita 3 dl sokeria 1 ½ dl sulatettua voita tai margariinia 5 dl vehnäjauhoja 1 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 2 tl kardemummaa 1 ½ tl neilikkaa 1 ½ tl . . .

1.12.2005 0:00

2 dl kermaviiliä 2 dl omenasosetta 2 dl jäisiä puolukoita 3 dl sokeria 1 ½ dl sulatettua voita tai margariinia 5 dl vehnäjauhoja 1 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 2 tl kardemummaa 1 ½ tl neilikkaa 1 ½ tl kanelia

 Voitele ja korppujauhota vuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

 Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

 Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunti.

Vihje: Jos käytät sokeroitua omenasosetta, voit vähentää sokeria ½1 dl.Kokeile puolukan sijaan 1 ½ dl kuivattuja karpaloita. Käytä tällöin 2dl sokeria ja 4 ½ dl jauhoja. Kakun voi tarjota puolukkakastikkeen kera. Painele 2 dl puolukoita siivilän läpi kulhoon ja makeuta tomusokerilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat