Pähkinäpiiras - Reseptit | HS.fi

Pähkinäpiiras

125 g suolatonta voita 2 rkl sokeria 1/4 tl suolaa 1/2 vatkattua munaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl kylmää maitoa 1. Vaahdota voi, sokeri ja suolaa. Lisää munavaahto. Sekoitataikinaan jauhot ja lopuksi kylmä maito.

11.4.1991 0:00

125 g suolatonta voita

2 rkl sokeria

1/4 tl suolaa

1/2 vatkattua munaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää maitoa

1. Vaahdota voi, sokeri ja suolaa. Lisää munavaahto. Sekoitataikinaan jauhot ja lopuksi kylmä maito. Anna seistä viileässä vähintääntunti.

2. Kaaviloi taikina vajaan puolen sentin vahvuiseksi levyksi japäällystä sillä paivuoka.

Täyte:

2 1/2 dl vaaleaa siirappia

1 1/2 dl fariinisokeria

3 munaa

2 keltuaista

3 rkl suolatonta voita

3 1/2 dl pekaanipähkinöitä

1. Sekoita siirappi, sokeri, munat ja keltuaiset käsin taitehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.

2. Paahda voi pähkinäntuoksuiseksi ja lisää seokseen.

3. Levitä pähkinät taikinalla vuorattuun vuokaan ja kaada täytepäälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa jäätelön tai kermakastikkeen kera, jossa on 1 1/2 dl kermavaahtoa,1 tl vanilliinisokeria, 1 tl konjakkia, 1 tl Grand Marnierlikööriä, 2-3rkl sokeria ja 2 rkl ranskankermaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat