Paistettua kalaa ja sitruuna-kapriskastiketta - Reseptit | HS.fi

Paistettua kalaa ja sitruuna-kapriskastiketta

Tarjoa paistettua siikaa tai kuhaa varhaisperunoiden, kesän tuoreiden kasvisten ja sitruunakastikkeen kanssa.

7.5.2009 0:00

Kala:4 annospalaa suomustettua siikaa tai kuhaasuolaavalkopippuria6 rkl rypsiöljyä2 rkl voita3 timjamin oksaa1 valkosipulin kynsi

Perunat ja kasvikset:700 g varhaisperunoita2 porkkanaa8 kevätsipuliamerisuolaaripaus sokeria1 rkl voita

Kastike:100 g voita½ sitruunan kuori1 sitruunan mehu4 rkl kapriksialehtipersiljaasuolaavalkopippuria

Raaputa varhaisperunat puhtaiksi ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Kuori porkkanat ja leikkaa niistä kiekkoja. Jaa kevätsipulit pitkittäin puoliksi. Jätä alkupää kokonaiseksi ja leikkaa vihreä loppuosa renkaiksi.

Laita porkkanat kiehumaan suolalla ja sokerilla maustettuun veteen. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää sitten kokonaiseksi jätetyt kevätsipulipalat. Kun vihannekset ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää voita.

Mausta kalafileet. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Laita kalafileet pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista, kunnes kalojen reunat muuttuvat vaaleiksi. Lisää voi, timjamin oksat ja halkaistu valkosipulin kynsi.

Käännä lopuksi kalafileet lihapuoli alaspäin puoleksi minuutiksi. Nosta hetkeksi odottamaan, pidä kalat lämpiminä.

Pyyhi paistinpannu nopeasti ja lisää kastikkeen voi. Anna ruskistua kauniisti. Lisää sitruunan kuori ja mehu, kaprikset sekä hienonnettu persilja ja kevätsipulisilppu. Mausta halutessasi suolalla ja valkopippurilla.

Annostele lautasille varhaisperunaa, kasviksia, kalaa ja kastiketta.

Vinkki: Varhaisperunan sijaan myös perunamuusi on hyvä lisäke paistetulle kalalle.

 

Resepti: Virva Hyykoski

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat