Leche Lumbarde - Reseptit | HS.fi

Leche Lumbarde

naula (454 g) kivettömiä taateleita 2 kahvikupillista (kkp) makeaa portviiniä tai sherryä 1/4 kkp ruskeaa sokeria 3 rkl jauhoja 3/4 tl kanelia 1/2 tl inkivääriä 4 kovaksi keitettyä ja survottua kananmunaa 2 kkp kovaa tummaa raastettua tai . . .

26.10.1995 0:00

naula (454 g) kivettömiä taateleita

2 kahvikupillista (kkp) makeaa portviiniä tai sherryä 1/4 kkp ruskeaa sokeria

3 rkl jauhoja 3/4 tl kanelia 1/2 tl inkivääriä

4 kovaksi keitettyä ja survottua kananmunaa

2 kkp kovaa tummaa raastettua tai murennettua leipää

1. Keitä hienovaraisesti taateleita viinissä kymmenkunta minuuttia.

2. Käytä puolet nesteestä, säilytä loput vaikka kastikkeeseen.

3. Lisää sokeri. Kuumenna miedossa lämmössä kunnes seos on paksua jajähmeää.

4. Siirrä seos kevyesti jauhotetulle leivinlaudalle. Ripottelemassan päälle tasaisesti inkivääriä, kanelia, kananmunasurvosta jakupillinen raastettua leipää.

5. Kostuta kädet lämpimällä vedellä ja alusta seos. Leivo selieriönmuotoiseksi ja pyöritä se leivänmuruissa.

6. Pidä kylmässä ainakin kolme tuntia ja leikkaa terävällä,kostutetulla veitsellä noin puolentoista sentin levyisiä viipaleita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat