Talvipata - Reseptit | HS.fi

Talvipata

2 sipulia 3 porkkanaa 200 g lanttua tai nauriita 3-4 valkosipulin kynttä 2 perunaa 400 g lihakuutioita, esimerkiksi karjalanpaistilihoja 2-3 rkl tomaattipyreetä 1 rkl paprikajauhetta noin 4 dl vettä 2 laakerinlehteä 1/4 tl rouhittua . . .

15.1.2004 0:00

2 sipulia

3 porkkanaa

200 g lanttua tai nauriita

3-4 valkosipulin kynttä

2 perunaa

400 g lihakuutioita, esimerkiksi karjalanpaistilihoja

2-3 rkl tomaattipyreetä

1 rkl paprikajauhetta

noin 4 dl vettä

2 laakerinlehteä

1/4 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

1 tlk (400 g) veteen säilöttyjä ruskeita papuja

1.Kuori ja kuutioi kasvikset.

2.Kuumenna hiukan öljyä padan pohjalla ja ruskista lihapalat siinä.

3.Lisää kasviskuutiot ja ruskista niitäkin hetki.

4.Lisää tomaattipyree sekä paprikajauhe ja sekoita, jotta ne leviävättasaisesti ainesten sekaan. Kaada pataan lopuksi vesi. Sitä tulee ollasen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

5. Mausta pata laakerinlehdillä, pippurilla ja suolalla. Peitä kannellajaanna padan hautua liedellä miedolla lämmöllä noin tunti. Sekoita välillä,ettei se pala pohjaan. Voit kypsentää padan myös uunissa 150 asteessa.

6.Kaada pataan valutetut pavut, kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkistamaku. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunalettujenkanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat