Punajuuriterriini ja puolukkakastiketta

250 g punajuuria 1/2 sipulia (50 g) 1 oksa tuoretta timjamia 1/4 tl merisuolaa ripaus valkopippuria ripaus muskottipähkinää 1 1/2 tl voita 150 g smetanaa 3 kananmunaa Puolukkakastike: 150 g puolukoita noin 1 dl sokeria 1.

Punajuuriterriini ja puolukkakastiketta

14.12.2006 0:00

250 g punajuuria 1/2 sipulia (50 g) 1 oksa tuoretta timjamia 1/4 tl merisuolaa ripaus valkopippuria ripaus muskottipähkinää 1 1/2 tl voita 150 g smetanaa 3 kananmunaa Puolukkakastike: 150 g puolukoita noin 1 dl sokeria 1. Pese ja kuori punajuuret. Kuori sipuli. Leikkaa punajuuret ja sipuli pieniksi. Hauduta palat suolan ja mausteiden kera ensin voissa ja sitten smetanassa kypsäksi. Poista timjami. Soseuta ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi, lisää joukkoon munat koneen käydessä. Tarkista maku. 2. Annostele punajuuriseos voideltuun vuokaan. Kypsennä 170-asteisessa uunissa vesihauteessa 30–50 minuuttia vuoan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja irrota varoen vuoasta. 3. Hierrä puolukoita ja sokeria kauhalla tai yleiskoneessa runsaat 10 minuuttia, jolloin puolukassa oleva pektiini suurustaa kastikkeen. Siivilöi kastike. Tarjoa terriinin kera. Vihje: Laita vesihauteeseen kiehuva vesi, jolloin kypsyminen alkaa heti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat