Kimchi - Reseptit | HS.fi

Kimchi

Kimchiä syödään sellaisenaan, mutta vielä mieluummin höysteenä possunlihalle. Siitä syntyy mainio keitto. Modernisti kimchiä voi käyttää vaikka pizzan täytteeksi.

30.8.2007 0:00

1 kg kiinankaalia5 kevätsipulia1 tl suolaa

Suolaliemi:3 rkl merisuolaa8 dl vettä

Maustamiseen:1 rkl suolaa2 rkl punaista chilijauhetta1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä2 rkl silputtua valkosipulia2 rkl kalakastiketta1 tl sokeria

Irrota kaalinlehdet toisistaan ja huuhtele ne. Leikkaa suurimmat niistä pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan.

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.

Liota suola haaleaan veteen ja anna sen jäähtyä.

Kaada suolaliemi kiinankaalin ja sipulin päälle. Pane päälle lautanen painoksi ja nosta astia yöksi jääkaappiin.

Kaada suolaliemi pois ja huuhtele kasvikset.

Sekoita muut aineet isossa astiassa. Lisää kaali ja sipuli ja sekoita hyvin.

Ripottele päälle suolaa. Peitä kaalinlehdillä. Levitä tuorekelmua päälle ja pane lautanen painoksi.

Nosta kimchi maustumaan ja käymään yhdeksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön tai 23 vuorokaudeksi jääkaappiin. Tarjoa kimchiä possunlihan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat