Omena-
palsternakkakeitto 2 jauhoista perunaa
noin 300 g palsternakkaa
1 sipuli
2-3 omenaa
2 tl öljyä
noin 8 dl kasvislientä
½ tl yrtti-pippurisekoitusta
(suolaa)
(ripaus muskottia)
noin 100 g kevytsulatejuustoa 1.Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi perunat, palsternakka, omenatja sipuli. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
2.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvisraastetta hetki. Kaadasekaan kasvisliemi. Mausta yrtti-pippurisekoituksella sekä halutessasimuskotilla. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kasviksetovat pehmenneet.
3.Soseuta keitto ja sekoita sulatejuusto nokareina joukkoon. Kuumennasekoittaen, kunnes juusto sulaa. Tarkista maku ja tarjoa hyvän leivänkanssa.