Paistettu ankanrinta - Reseptit | HS.fi

Paistettu ankanrinta

Ankanrinta ei ole niin kallis eikä varsinkaan vaikeasti valmistettava raaka-aine kuin kuvitellaan. Ankanrinta sopii mainiosti herkutteluhetkiin ja tietysti vierasaterialle.

24.11.2005 0:00

Ankanrinta ei ole niin kallis eikä varsinkaan vaikeasti valmistettava raaka-aine kuin kuvitellaan. Ankanrinta sopii mainiosti herkutteluhetkiin ja tietysti vierasaterialle.

 

  • 2

    ankanrintaa

  •  

    suolaa, mustapippuria

Kastike:

  • 1

    iso sipuli

  • 2 dl

    punaviiniä

  •  

    ankanrintojen paistinliemi

  • 2 rkl

    marsalaa, sherryä tai portviiniä

  • 1 rkl

    voita

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  •  

    ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria

Lisäkkeet:

  •  

    paistettuja sieniä ja pinjansiemeniä

  •  

    paistettuja kesäkurpitsa- ja punasipuliviipaleita, basilikaa

Vedä ankanrinnan nahkapuolelle ruutumaiset viillot. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Lämpö saa nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia. Säästä paistinliemi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista ankanrintoja 200-asteisessa uunissa 1015 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä roseenpunaisiksi. Ota paketti uunista ja anna fileiden levätä foliossa noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Valmista kastike fileiden ollessa uunissa ja sen jälkeen foliossa vetäytymässä. Keitä punaviiniä ja hienoksi pilkottua sipulia kattilassa, kunnes punaviini on haihtunut noin puoleen. Lisää ankanrintojen paistinliemi pannulta punaviini-sipuliseokseen. Lisää väkevä viini ja kiehauta seos. Kiillota kastike lisäämällä sen joukkoon voinokare. Lisää myös balsamiviinietikka ja mausta. Paista sulatettuja suppilovahveroita tai tuoreita, pieniä siitakesieniä ja lisää joukkoon pinjansiemenet. Paista öljyssä myös viipaleiksi leikattua kesäkurpitsaa ankan seuraksi. Avaa foliopaketit ja leikkaa rintafileet vinoittain kauniiksi, ohuiksi viipaleiksi. Jaa viipaleet lautasille kastiketilkan sekä paistettujen sienien ja kesäkurpitsan kanssa. Ankan seuraan sopivat haluttaessa myös uunissa haudutetut kermaperunat tai pannulla raakana paistetut perunakuutiot.

 

Viini: Tarjoa viiniksi ankan kanssa esimerkiksi Saint-Emilionin punaviiniä tai Bourgognen tai uuden maailman pehmeää, Pinot Noir-rypäleestä valmistettua viiniä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat