Parsarisotto - Reseptit | HS.fi

Parsarisotto

Vihreän parsan kaveriksi risottoon tulee salottisipulia, valkoviiniä ja parmesaanijuustoa.

22.4.2010 0:00

(neljälle)

500 g vihreää parsaa 7–8 dl vettä2 salottisipulia2 rkl oliiviöljyä3 dl risottoriisiä1 ½ kasvisliemikuutiota1 dl valkoviiniä1 rkl voita50 g parmesaanijuustoamustapippuria(suolaa)

Poista parsojen tyvestä puumainen osa ja kuori ne nupusta tyveen päin. Pilko parsat paloiksi ja keitä kannen alla noin 6 minuuttia. Tarkista kypsyys. Nosta parsat lautaselle.

Lisää parsojen keitinveteen kasvisliemikuutiot.

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulisilppua öljyssä kattilassa.

Lisää riisi ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista.

Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä. Lisää kasvislientä pienissä erissä kokoajan sekoittaen sitä mukaa kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Riisi on kypsää 15–20 minuutin kuluttua. Riisin kuuluu olla hieman hampaissa tuntuvaa, ei siis täysin pehmeää.

Raasta parmesaanipala ja sekoita risoton joukkoon. Lisää myös parsapalat, voi, ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat