Hernekeitto - Reseptit | HS.fi

Hernekeitto

2 l vettä 4 dl herneitä 2 tl suolaa 1 sipuli (1/2 kg porsaan etuselkää, lapaa tai potkaa) 2 porkkanaa 1 tl basilikaa 1 tl oreganoa 1. Huuhdo herneet ja jätä likoamaan kylmään veteen yön yli. 2. Kuori ja hienonna sipuli. 3.

7.1.1993 0:00

2 l vettä

4 dl herneitä

2 tl suolaa

1 sipuli

(1/2 kg porsaan etuselkää, lapaa tai potkaa)

2 porkkanaa

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

1. Huuhdo herneet ja jätä likoamaan kylmään veteen yön yli.

2. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Keitä herneitä sipulin (ja lihan) kanssa suolalla maustetussavedessä vähintään kolme tuntia. (Seuraa lihan kypsymistä ja ota se poiskeitosta, jos se kypsyy nopeammin kuin herneet. Paloittele hiukanjäähtynyt liha ja lisää takaisin keittoon.)

4. Pese, kuori ja paloittele porkkanat.

5. Lisää porkkanapalaset ja yrtit. Jatka keittämistä vielä puolituntia. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat