Yrttiset lettisämpylät - Reseptit | HS.fi

Yrttiset lettisämpylät

2 dl persiljaa 3 valkosipulin kynttä 1/2 dl pellavarouhetta 1 tl suolaa 25 g hiivaa 4 dl vettä 2 rkl öljyä 1 1/2 dl ruisjauhoja 7 dl vehnäjauhoja 1.

5.10.2006 0:00

2 dl persiljaa

3 valkosipulin kynttä

1/2 dl pellavarouhetta

1 tl suolaa

25 g hiivaa

4 dl vettä

2 rkl öljyä

1 1/2 dl ruisjauhoja

7 dl vehnäjauhoja

1.Pieni hiukan persiljaa ja laita se monitoimikoneeseen, lisää joukkoonvalkosipulin kynnet ja pellavarouhe. Anna koneen käydä hetki. Jos teettaikinan monitoimikoneella, lisää joukkoon jauhot, suola ja öljy.

2.Sekoita hiiva haaleaan nesteeseen ja kaada seos koneeseen jauhojenpäälle. Käynnistä kone ja anna sen käydä, kunnes taikina on sekoittunut.Kaada taikina öljytylle pöydälle ja jaa kahteentoista osaan.

3.Jos teet taikinan käsin, sekoita haaleaan veteen hiiva ja suola. Lisäänesteeseen hienonnetut yrtit. Alusta joukkoon öljy ja jauhot. Vaivaa,kunnes taikina on kimmoisaa.

4.Leivo taikinapalat ohuiksi nauhoiksi ja letitä kolmella tai neljälläpalmikolla. Nosta lettisämpylät uunipellille leivinpaperin päälle jakohota hyvin. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat