"Sotkun" munkit - Reseptit | HS.fi

"Sotkun" munkit

Sotilaskodin maukkaat munkit syntyvät helposti, sillä resepti ei ole monimutkainen. Sotkun munkit tehdään veteen ja ilman kananmunaa, joten ne sopivat myös erikoisruokavalioita noudattaville.

22.2.2001 0:00

Sotilaskodin maukkaat munkit syntyvät helposti, sillä resepti ei olemonimutkainen. Sotkun munkit tehdään veteen ja ilman kananmunaa,joten ne sopivat myös erikoisruokavalioita noudattaville.

  • ½ l

    vettä

  • 50 g

    hiivaa

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 100 g

    voita tai margariinia

  • noin 900 g

    vehnäjauhoja

  • ½–1 tl

    kardemummaa)

Paistamiseen:

  •  

    paistinrasvaa tai öljyä

Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää sokeri, sulatettu rasva, suola ja kardemumma.Sekoita joukkoon lopuksi vehnäjauhot. Taikinan pitää jäädä pehmeäksi.Pyörittele taikinasta rinkeleitä tai pyöreitä munkkeja.Paista munkit kiehuvassa rasvassa kauniin ruskeiksi, käännä välillä. Valuta munkeista liika rasva pois ja pyöräytä sokerissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat