Ylikypsää häränrintaa - Reseptit | HS.fi

Ylikypsää häränrintaa

1 1/2 kg luullista häränrintaa vettä suolaa 5 valkopippuria 5 maustepippuria 2 laakerinlehteä 1 porkkana 1 palsternakka 1 sipuli 3 valkosipulin kynttä pieni nippu lehtipersiljaa Paistamiseen: vehnäjauhoja, voita 1.

1.2.2007 0:00

1 1/2 kg luullista häränrintaa

vettä

suolaa

5 valkopippuria

5 maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 porkkana

1 palsternakka

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

pieni nippu lehtipersiljaa Paistamiseen:

vehnäjauhoja, voita

1.Laita liha kattilaan kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua, kuoripinnalle muodostuvaa vaahtoa.

2.Lisää kattilaan mausteet ja kuoritut, pilkotut kasvikset. Keitä lihaamiedolla lämmöllä kannen alla 3-4 tuntia, eli kunnes liha on pehmeää.

3.Anna lihan jäähtyä hetken aikaa. Irrota liha luista pieninä säikeinä jalado esimerkiksi kelmulla vuorattuun leipävuokaan. Laita päälle paino jasiirrä vuoka jääkaappiin yöksi.

4.Leikkaa liha terävällä veitsellä paloiksi. Kieritä palat vehnäjauhoissatai esimerkiksi hienoksi jauhetussa tyrnimarjassa. Paista pinnat rapeiksivoissa. Tarjoa alkupalana salaatin tai pääruokanaperuna-palsternakkasoseen kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat