Kalaseljanka - Reseptit | HS.fi

Kalaseljanka

noin 500 g kalafileitä 2 tl öljyä 1 sipuli 2-4 valkosipulin kynttä 1 iso suola- tai herkkukurkku 1 iso porkkana 150 g lanttua 100 g palsternakkaa 50 g selleriä tai pari sellerin vartta 1 l kalalientä (kuutiosta) 2-3 perunaa . . .

24.2.2000 0:00

noin 500 g kalafileitä

2 tl öljyä

1 sipuli

2-4 valkosipulin kynttä

1 iso suola- tai herkkukurkku

1 iso porkkana

150 g lanttua

100 g palsternakkaa

50 g selleriä tai

pari sellerin vartta

1 l kalalientä (kuutiosta)

2-3 perunaa

noin 2 rkl (70 g) tomaatti-

pyreetä

¼ tl mustapippurirouhetta

1 maustemitta jauhettua valkopippuria

1-2 laakerinlehteä

1 tl timjamia

(suolaa)

2 rkl sitruunanmehua

(½-1 dl tillisilppua)

smetanaa, ranskankermaa tms. tarjoiluun

1. Silppua kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet sekä suolakurkku. Kuori ja paloittele ohuiksi suikaleiksi muut kasvikset paitsi perunat.

2. Kuumenna öljy noin kolmen litran kattilassa. Kuullota sipulisilppua siinä hetki. Lisää suikaloidut kasvikset ja puolet kurkkusilpusta. Pehmitä kasviksia kattilassa, mutta älä ruskista.

3. Kaada kalaliemi kattilaan kasviksien päälle ja lisää mausteet sekä tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kuoritut, suikaloidut perunat. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.

4. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, lisää keittoon paloiteltu kala. Pakastekala on helppo kuutioida vähän kohmeisena. Tuoreet kalapalat tarvitsevat kypsyäkseen vain reilut viisi minuuttia, pakastekalaa pitää kypsentää noin 10 minuuttia. Älä paloittele tuoretta kalaa liian pieniksi paloiksi, ettei se kypsyessään hajoa keittoon.

5. Mausta valmis keitto sitruunamehulla ja lopulla kurkkusilpulla. Ripottele pinnalle halutessasi silputtua tilliä. Tarjoa keitto smetanan kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat