Tikkunekut - Reseptit | HS.fi

Tikkunekut

50 g voita 2 dl sokeria 2 dl kermaa 1 dl siirappia 1 dl mantelirouhetta 1.Taittele leivinpaperista valmiiksi 12 teräväkärkistä nekkumuottia.Laitane pystyyn esimerkiksi juomalaseihin. 2.Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.

9.12.2004 0:00

50 g voita

2 dl sokeria

2 dl kermaa

1 dl siirappia

1 dl mantelirouhetta

1.Taittele leivinpaperista valmiiksi 12 teräväkärkistä nekkumuottia.Laitane pystyyn esimerkiksi juomalaseihin.

2.Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa joukkoon sokeri, kermajasiirappi.

3.Keitä sekoittaen, kunnes massa saavuttaa 127 asteen lämpötilan eli noin20 minuutin ajan. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tehdähyytymiskokeen: pudota pisara seosta kylmään veteen. Seoksen pitäisi hetijähmettyä. Jatka tarvittaessa keittämistä.)

4.Sekoita joukkoon mantelirouhe. Kaada seos nekkumuotteihin. Asetakeskelle puutikku ja anna kovettua viileässä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat