Uppomunat - Reseptit | HS.fi

Uppomunat

Katso tarkat kuvalliset ohjeet uppomunien valmistamiseen.

8.1.2009 0:00
Määrä4 an­nos­ta
  • 2 l

    vettä

  • 1 dl

    väkiviinietikkaa

  • 4

    kananmunaa

 Riko jokainen kananmuna omaan kahvikuppiin. Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna se lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka. On tärkeää, että vesi ei kiehu, vaan kuplii "hiljaa hymyillen".

  1.  Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.

  1.  Kumoa munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Vedessä valkuainen kietoutuu keltuaisen ympärille.

  1.  Kypsennä kananmunia 34 minuuttia. Näin keltuainen jää löysäksi.

  1.  Nosta munat jäähtymään jää veteen. Ylimääräiset valkuaisriekaleet voi siistiä veitsellä ennen esillepanoa, sillä niitä tulee uppomuniin aina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat