Nokkosletut

Paista pieniä tai isoja nokkoslettuja ja tarjoa lettujen kanssa puolukkahilloa ja raejuustoa. Jos haluat ruokaisampia lettuja, voit täyttää letut esimerkiksi savukala-smetana-ruohosipuliseoksella.

3.6.2010 0:00

5 dl maitoa 2–4 munaa2½ dl vehnäjauhoja TAI 2 dl vehnäjauhoja + ½ dl grahamjauhoja TAI 2½ dl hiivaleipäjauhoja1 tl suolaa1 tl sokeria2 rkl voisulaa1 l tuoreita nokkosia, nuoria versoja (noin 1 dl ryöpättynä TAI noin 2 dl kuivattua nokkosrouhetta)

Paistamiseen:voita

Ryöppää nokkoset runsaassa kiehuvassa vedessä, kaada siivilän läpi ja jäähdytä jäävedessä. Purista kuivaksi ja hienonna.

Sekoita kaikki ainekset nokkosia lukuun ottamatta ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Lisää nokkoset ja sekoita.

Paista pannulla keskisuurella lämmöllä joko pieniä tai isoja lettuja. Tarjoa lettujen kanssa puolukkahilloa ja raejuustoa. Jos haluat ruokaisampia lettuja, voit täyttää letut esimerkiksi savukala-smetana-ruohosipuliseoksella.

Vinkki! Jos nokkonen polttaa ihoa, hiero tuore lehti mytyksi ja painele sillä polttelevaa kohtaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat