Rapeaksi paistettua ylikypsää villisikaa - Reseptit | HS.fi

Rapeaksi paistettua ylikypsää villisikaa

luinen, pitkää haudutusta vaativa osa villisiasta, esim. kylki, potka tai lapa voita paistamiseen 1 pullo punaviiniä vettä 3 porkkanaa 2 sipulia 1 palsternakka 3 valkosipulin kynttä 3 laakerinlehteä mustapippuria suolaa sokeria   Ruskista lihaa hiukan ja laita se kattilaan.

Rapeaksi paistettua ylikypsää villisikaa­

15.9.2011 0:00

luinen, pitkää haudutusta vaativa osa villisiasta, esim. kylki, potka tai lapa voita paistamiseen 1 pullo punaviiniä vettä 3 porkkanaa 2 sipulia 1 palsternakka 3 valkosipulin kynttä 3 laakerinlehteä mustapippuria suolaa sokeria Ruskista lihaa hiukan ja laita se kattilaan. Lisää punaviini ja vettä sen verran, että liha peittyy. Laita kattila liedelle. Kun vaahtoa alkaa muodostua, kuori se pois. Lisää kuoritut juurekset ja muut mausteet paitsi suola. Anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia, jonka jälkeen voit ottaa levyn pois päältä. Anna hautua kannen alla noin kolme tuntia. Ota liha pois reikäkauhalla toiseen astiaan. Siivilöi liemi ja jäähdytä se. Kuori jäähtyneen liemen pinnalta rasva pois. Keitä, kunnes liemestä on jäljellä enää neljäsosa. Siivilöi vielä harson läpi. Sillä välin kun liemi kiehuu, poista ylikypsästä lihasta luu, kalvot ja jänteet. Revi liha syitä myöten ohuiksi suikaleiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Paista pannulla rapeaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat