Hernekeitto - Reseptit | HS.fi

Hernekeitto

500 g kuivattuja herneitä 2 1/2-3 l vettä 500 g savukylkeä tai -potkaa 1 lihaliemikuutio 10 maustepippuria 1 laakerinlehti 1 tl meiramia Maustamisvaihtoehtoja: 2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna tai 1 1/2 dl ruskistettua, hienonnettua . . .

19.2.2004 0:00

500 g kuivattuja herneitä

2 1/2-3 l vettä

500 g savukylkeä tai -potkaa

1 lihaliemikuutio

10 maustepippuria

1 laakerinlehti

1 tl meiramia

Maustamisvaihtoehtoja:

2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna tai

1 1/2 dl ruskistettua, hienonnettua sipulia tai

1-2 tl sinappia annosta kohti tai

1/2 dl smetanaa litraa kohti tai

1/2 dl punssia litraa kohti

1.Laita herneet likoamaan kylmään veteen edellisenä iltana.

2.Kuumenna herneet kiehuvaksi liotusvedessään ja kuori vaahto pois.

3.Lisää lihapala kokonaisena sekä liemikuutio, pippurit ja laakerinlehti.Anna keiton kiehua pienellä teholla kannella peitettynä 2-3 tuntia.Tarkista välillä, ettei keitto pala pohjaan.Voit hauduttaa keiton myös150-asteisessa uunissa teräs- tai rauta-astiassa. Kypsennysaika on samakuin keittäessä.

4.Keiton voi kypsentää myös painekeittimessä, jolloin vettä voi käyttääpienemmän määrän, koska neste ei pääse haihtumaan keiton aikana.Keittoaika on myös puolta lyhyempi.

5.Nosta kypsästä keitosta lihapala pois ja pieni se annospaloiksi. Poistakeitosta laakerinlehti ja pippurit. Lisää lihapalat keittoon ja mausta sehaluamallasi tavalla. Osan keitosta voit pakastaa myöhempää käyttöävarten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat