Appelsiininmakuinen juustokakku - Reseptit | HS.fi

Appelsiininmakuinen juustokakku

Pohja: 50 g voita tai margariinia 100 g piparkakkuja Täyte: 400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa 250 g rahkaa (sokeria) 1-2 tl raastettua limetin kuorta 3-4 tl limetin mehua 4 liivatelehteä Pinnalle: Tummaa suklaata tai . . .

8.11.2007 0:00

Pohja: 50 g voita tai margariinia 100 g piparkakkuja

Täyte: 400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa 250 g rahkaa (sokeria) 12 tl raastettua limetin kuorta 34 tl limetin mehua 4 liivatelehteä

Pinnalle: tummaa suklaata tai vaahterasiirappia

 Jauha piparkakut ja sekoita jauhe sulatettuun rasvaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitta noin 20 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

 Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Raasta limetin kuori ja purista limetin mehu.

 Sekoita kulhossa tuorejuusto ja rahka ja mausta seos limetinkuorella. Lisää sokeria, mikäli haluat kakusta makeamman etkä tarjoa lisänä vaahterasiirappia.

 Kuumenna limettimehu, liuota siihen pehmenneet, vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita täytteen joukkoon. Levitä täyte vuokaan piparkakkupohjan päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa esimerkiksi yön yli.

 Nosta hyytynyt kakku tarjolle ja rouhi pinnalle tummaa suklaata tai kaada pinnalle hieman vaahterasiirappia. Voit tarjota vaahterasiirapin myös erikseen kakun kastikkeena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat