Mansikka-omenapiiras - Reseptit | HS.fi

Mansikka-omenapiiras

Pohja: 125 g margariinia tai voita 1 dl sokeria 1 muna ½ dl mantelijauhetta 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte: 2–3 omenaa 4 dl soseutettua mansikkaa 2 tl perunajauhoja ½ dl sokeria Voiteluun: munaa

28.1.1993 0:00

Pohja: 125 g margariinia tai voita 1 dl sokeria 1 muna ½ dl mantelijauhetta 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta

Täyte:23 omenaa 4 dl soseutettua mansikkaa 2 tl perunajauhoja ½ dl sokeria

Voiteluun:munaa

Voitele paistovuoka, halkaisija noin 28 cm.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.

Ota taikinasta kaksi kolmasosaa ja vuoraa sillä paistovuoan pohja ja reunat. Levitä loppu taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi, halkaisija 28 cm.

Kuori omenat ja kuutioi. Sekoita täyteaineet keskenään ja kaada seos paistopohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Nosta kansilevy paperin avulla täytteen päälle ja painele reunat tasaiseksi.

Voitele piiras munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kypsennä piirasta uunin alaosassa tai käytä suurempaa pohjalämpöä, jotta pohjaosa kypsyy kunnolla.

Tarjoa lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

 

Resepti: Raija Helistö

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat