Sima - Reseptit | HS.fi

Sima

Paras sima syntyy kotona perinteisellä ohjeella. Vapun suosikkijuoma vaatii aikaa: viileässä se valmistuu noin viikossa.

22.4.2004 0:00

5 l vettä2 sitruunaa4 dl fariinisokeria4 dl sokeriapieni nokare hiivaarusinoita

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokerit.

Pese sitruunat huolellisesti harjaten lämpimällä vedellä. Kuori keltainen kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä. Irrota sitruunoista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää sitruunan kuorisuikaleet ja viipaleet siman joukkoon ja anna jäähtyä haaleaksi.

Liota herneen kokoinen hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan.

Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota sima. Pudota jokaiseen pulloon muutama rusina, ja siirrä pullot kylmään. Siman valmistuminen vie viileässä noin viikon ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat