Sinisimpukat merimiehen vaimon tapaan - Reseptit | HS.fi

Sinisimpukat merimiehen vaimon tapaan

Viiniliemessä kypsyneet sinisimpukat maistuvat rapean leivän kera.

24.9.2009 0:00

4 annostavalmistusaika 45 min

2 kg sinisimpukoitaoliiviöljyä2 salottisipulia(1 valkosipulinkynsi)6 dl kuivaa valkoviiniä2 rkl tuoretta persiljaa2 rkl voita

 Esivalmistele simpukat: puhdista ja tarkista ne kopauttamalla jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos se sulkeutuu, simpukka elää. Heitä pois ne, jotka jäävät avoimiksi.

 Kuori ja silppua salottisipulit (ja valkosipulinkynsi).

 Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu.

 Lisää viini ja kuumenna se kiehuvaksi.

 Lisää simpukat. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen: päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Käännä simpukat varovaisesti kerran kiehumisen aikana.

 Siirrä avautuneet simpukat reikäkauhalla tarjoiluastiaan, heitä pois kiinni jääneet.

 Lisää liemeen hienonnettu persilja ja voi. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat