Kalaa kookosmaidossa - Reseptit | HS.fi

Kalaa kookosmaidossa

2 rkl öljyä 1 hienonnettu sipuli 2 silputtua valkosipulinkynttä 1-2 hienonnettua tuoretta mietoa thai-chiliä 1 tl tuoretta inkivääriä raasteena 2 murskattua pientä laakerinlehteä 4 murskattua neilikkaa ½ tl murskattuja kardemummansiemeniä ½ . . .

11.4.2002 0:00

2 rkl öljyä

1 hienonnettu sipuli

2 silputtua valkosipulinkynttä

1-2 hienonnettua tuoretta mietoa thai-chiliä

1 tl tuoretta inkivääriä raasteena

2 murskattua pientä laakerinlehteä

4 murskattua neilikkaa

½ tl murskattuja kardemummansiemeniä

½ tl juustokuminaa eli jeeraa

4 dl kookosmaitoa (1 tlk)

1 tl tummaa sokeria

1½ tl suolaa

700 g kalafileetä (esimerkiksi lohta/kirjolohta/ahventa/katkarapuja)

tuoretta korianteria 1.Kuumenna öljyä ja kuullota siinä muutaman minuutin ajan sipulia,valkosipulia, chiliä, inkivääriä, laakerinlehteä, neilikkaa, kardemummaa,ja juustokuminaa. Chilillä voi säädellä seoksen tulisuutta.

2.Lisää kookosmaito, hieman sokeria ja suola. Kiehauta.

3.Leikkaa kalafilee reiluiksi paloiksi. Voit käyttää useampaakinerilaista kalaa ja rikastaa ruuan sisältöä kuorituilla katkaravuilla.

4.Lisää kalapalat kastikkeeseen ja kypsennä lempeällä lämmöllä kannenalla 5-7 minuuttia. Lisää katkaravut vain kuumenemaan.

5.Hienonna pinnalle tuoretta korianteria ja tarjoa keitetyn riisinkera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat