Puolalaiset keitinpiirakat - Reseptit | HS.fi

Puolalaiset keitinpiirakat

Taikina: 5 dl vehnäjauhoja 2 kananmunaa 1/2 tl suolaa 3/4 dl vettä Täytevaihtoehto 1: 4 perunaa keitettynä ja soseutettuna 2 dl cheddarjuustoa rouhittuna Täytevaihtoehto 2: 300 g jauhelihaa 1 pieni sipuli silputtuna 1 dl hapankaalia 1 tl . . .

8.12.2005 0:00

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1/2 tl suolaa

3/4 dl vettä

Täytevaihtoehto 1:

4 perunaa keitettynä ja soseutettuna

2 dl cheddarjuustoa rouhittuna

Täytevaihtoehto 2:

300 g jauhelihaa

1 pieni sipuli silputtuna

1 dl hapankaalia

1 tl suolaa

mustapippuria

Tarjoiluun:

hapankaalia

punakaalisalaattia

suolakurkkuja

smetanaa 1.Mittaa taikinan raaka-aineet yleiskoneeseen ja sekoitanopeasti taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja odota 10 minuuttia.

2.Tee valitsemasi täyte taikinan levätessä. Valmista juustotäytesekoittamalla perunasoseeseen cheddarjuusto. Ruskista lihatäytettä vartenjauheliha ja sipuli. Pane liha-sipuliseos ja loput täytteen raaka-aineettehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.

3.Kaulitse taikina niin ohueksi levyksi kuin mahdollista. Paina taikinastamuotilla pyörylöitä, joiden halkaisija on noin 12 senttiä. Panetaikinapalalle täytettä, kostuta reuna kylmällä vedellä ja taita piirakkapuolikuun muotoiseksi.

4.Keitä suuressa kattilassa vettä ja mausta se suolalla. Pane piirakkakiehuvaan veteen ja keitä noin viisi minuuttia, kunnes piirakka nouseepintaan. Tarjoa hapankaalin, punakaalisalaatin, suolakurkkujen jasmetanan kera.

Vihje: Voit pakastaa keitetyt piirakat, jos sipaiset piirakoille rasvaa japidät ne jäätymiseen asti laakealla tarjottimella. Jäätyneet piirakatvoit pakata pusseihin. Sulata piirakat paistinpannulla kasviöljyssä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat