Perinteinen sima - Reseptit | HS.fi

Perinteinen sima

Aloita vappuvalmistelut ajoissa ja laita kotisima käymään!

17.4.2008 0:00

5 l vettä 2 luomusitruunaa4 dl fariinisokeria4 dl sokerianoin herneen kokoinen nokare hiivaarusinoita

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokerit.

Pese sitruunat huolellisesti harjaten lämpimällä vedellä. Kuori keltainen kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä. Irrota sitruunoista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää sitruunan kuorisuikaleet ja viipaleet siman joukkoon ja anna jäähtyä haaleaksi.

Liota herneen kokoinen hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota sima. Pudota jokaiseen pulloon rusinoita ja siirrä pullot kylmään. Siman valmistuminen vie viileässä noin viikon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat