Täytetty auringonkukkaleipä - Reseptit | HS.fi

Täytetty auringonkukkaleipä

  3 dl vettä 30 g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl siirappia 4 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä 1 dl spelttivehnäjauhoja noin 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja 2 rkl oliiviöljyä   Täyte: 1 ruukku rucolaa 1 dl basilikan lehtiä 1 sitruunan raastettu kuori 1 dl vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja 5–6 aurinkokuivattua tomaattia 100 g fetajuustoa mustapippuria   Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuumalla kuivalla pannulla.

Täytetty auringonkukkaleipä­

21.7.2011 0:00

3 dl vettä 30 g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl siirappia 4 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä 1 dl spelttivehnäjauhoja noin 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja 2 rkl oliiviöljyäTäyte: 1 ruukku rucolaa 1 dl basilikan lehtiä 1 sitruunan raastettu kuori 1 dl vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja 5–6 aurinkokuivattua tomaattia 100 g fetajuustoa mustapippuria Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuumalla kuivalla pannulla. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, auringonkukansiemenet ja spelttijauhot. Lisää taikinaan muutamassa erässä vehnäjauhoja koko ajan taikinaa vaivaten. Alusta taikinaa yleiskoneella 6–8 minuuttia tai käsin noin 10 minuuttia. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa joukkoon oliiviöljy. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin tunti. Valmista sillä välin täyte. Huuhtele rucola ja hienonna se. Hienonna basilikan lehdet. Pese ja raasta sitruunan kuori. Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täytteen ainekset kulhossa fetajuustoa lukuun ottamatta. Mausta ripauksella mustapippuria. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levylle täytettä. Murustele päälle fetajuustoa. Käännä taikinalevy kääretortun tapaan rullaksi. Voitele pyöreä irtopohjavuoka kevyesti öljyllä. Nosta taikinarulla vuokaan rinkulaksi. Peitä vuoka leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kohonneen taikinarullan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta hieman jäähtyneenä ja leikkaa lohkoiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat