Viikuna-mozzarellasalaatti - Reseptit | HS.fi

Viikuna-mozzarellasalaatti

Herkullinen viikunasalaatti saa omintakeisen makunsa vadelma-kanelikastikkeesta.

10.12.2009 0:00
Määrä4 an­nos­ta
  •  

    paria erilaista salaattia

  • 3–4

    tuoretta viikunaa

  • 2

    palloa mozzarellaa

  • 1

    punasipuli

  • ½ dl

    pinjansiemeniä

Vadelma-kanelikastike:

  • ¾ dl

    vadelmaviinietikkaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • ¼ tl

    kanelia

  •  

    suolaa

  •  

    pippuria

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi suupaloiksi ja laita vadille.Pese viikunat hyvin, kuivaa pyyhkeeseen. Viipaloi viikunat kuorineen salaatin päälle.Revi mozzarellapallot sormin, jotta juusto säilyy pehmeänä. Aseta palat salaatin päälle.Kuori sipuli, leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ole varovainen, sillä ne palavat hyvin helposti. Levitä sipuliviipaleet muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.Sekoita kastikkeen ainekset, tarkista maku. Lisää kanelia tarvittaessa. Kaada salaatille juuri ennen tarjoilua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat