Grillattu kesäkurpitsasalaatti - Reseptit | HS.fi

Grillattu kesäkurpitsasalaatti

1 kesäkurpitsa (noin 500 g) 2 punaista paprikaa 200 g halloumijuustoa 1 keskikokoinen punasipuli lehtipersiljaa 4 rkl salaattisiemensekoitusta Marinadi: 1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu 1 valkosipulin kynsi 2 rkl tuoretta timjamia 1 1/2 tl sormisuolaa 2 tl juoksevaa hunajaa mustapippuria 1 dl oliiviöljyä

14.7.2011 0:00

1 kesäkurpitsa (noin 500 g) 2 punaista paprikaa 200 g halloumijuustoa 1 keskikokoinen punasipuli lehtipersiljaa 4 rkl salaattisiemensekoitusta

Marinadi: 1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu 1 valkosipulin kynsi 2 rkl tuoretta timjamia 1 1/2 tl sormisuolaa 2 tl juoksevaa hunajaa mustapippuria 1 dl oliiviöljyä

Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä kuoren keltainen osa kulhoon. Purista mehu kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja timjami. Lisää ne ja muut ainekset kulhoon. Sekoita hyvin.

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se noin puolen sentin viipaleiksi. Lisää viipaleet marinadiin ja anna maustua noin puoli tuntia.

Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Viipaloi halloumijuusto. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Grillaa kesäkurpitsa- ja halloumiviipaleet molemmin puolin. Voit paahtaa viipaleet myös uunissa grillivastusten alla tai parilapannussa. Pane punasipuli marinadiin, kun olet ottanut siitä kesäkurpitsaviipaleet pois.

Grillaa paprikan puolikkaat grillissä tai uunin grillivastusten alla leikkuupinnat ylöspäin, kunnes kuori on musta ja lähtee irti. Suikaloi kuoritut paprikat.

Asettele ainekset ja lehtipersiljaa lautasille. Lisää marinadikastike sipuleineen. Ripottele päälle salaattisiemensekoitusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat