Riistapatee ja pihlajanmarjakastike - Reseptit | HS.fi

Riistapatee ja pihlajanmarjakastike

500 g riistanlihaa tai fasaaninlihaa 175 g porsaankylkisilavaa 1/2 sitruunan kuori 1/2 dl madeiraa ja konjakkia 2 tl suolaa ripaus muskottia 1/2 valkosipulin kynsi 1 kananmuna 1/2 dl kermaa 1/2 dl ranskankermaa

Riistapatee ja pihlajanmarjakastike

14.12.2006 0:00

500 g riistanlihaa tai fasaaninlihaa 175 g porsaankylkisilavaa 1/2 sitruunan kuori 1/2 dl madeiraa ja konjakkia 2 tl suolaa ripaus muskottia 1/2 valkosipulin kynsi 1 kananmuna 1/2 dl kermaa 1/2 dl ranskankermaa suolaa valkopippuria 1/2 rkl viherpippureita 1 rkl kuorittuja pistaaseja Pihlajanmarjakastike: 200 g pihlajanmarjahyytelöä 1 oksa rosmariinia 1 tähtianis 1/2 sitruunan kuori 1/2 sitruunan mehu 3 rkl konjakkia 1 1/2 rkl triple sec -sitruslikööriä 1. Laita riistanlihat ja silava kulhoon sitruunankuoren, konjakin, madeiran, muskotin ja valkosipulin kera. Anna maustua hetken ajan. 2. Jauha ainekset. Lisää joukkoon muna, kerma ja ranskankerma. Mausta murekeseos suolalla ja pippurilla. 3. Ryöppää viherpippurit vedessä (kaksi kertaa kolmen minuutin ajan). Lisää murekeseokseen pistaasit ja kiehautetut viherpippurit. 4. Laita massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja sulje kelmu huolellisesti. Kypsennä vesihauteessa 95-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 61 astetta eli noin 1 1/2–2 tuntia. Anna jäähtyä vuoassa yön yli. Lientä ei saa kaataa pois. 5. Poista jäähtynyt patee vuoasta. Laita pihlajanmarjakastikkeen ainekset kattilaan ja anna hautua hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia, älä keitä kokoon. Siivilöi mausteet pois. Tarjoa riistapateeta pikkusalaattien ja pihlajanmarjakastikkeen kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat